ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου
28. 10. 2021

Στο πλαίσιο της προσπάθειας  που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα λύκεια της Α.Γ.Σ. ώστε ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να υπερβαίνει τα στενά όρια μιας σχολικής γιορτής δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να προσλαμβάνουν με βιωματικό τρόπο τα μηνύματα της συγκεκριμένης μέρας και των υπόλοιπων επετείων που συνδέονται με αυτήν, αναπτύχθηκαν πολλές δράσεις την τελευταία εβδομάδα πριν από την παύση των μαθημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την ομιλία του κ.Στράτου Δορδανά, επίκουρου καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα το Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον τόπο της σφαγής στο χωριό Κερδύλια, όπου ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Χούπης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τη 17η Οκτωβρίου 1941. 

Στο υπόλοιπο της εβδομάδας, έγιναν πρωινές ομιλίες που αναφέρονταν στον Άγιο Δημήτριο, στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 καθώς και ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. 

Τις δύο τελευταίες ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία που απονέμονται στους μαθητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη των  σημαιοφόρων και των παραστατών των δύο σχολείων. 

Σημαιοφόρος για το Επαγγελματικό Λύκειο ανακηρύχθηκε η Ελπίδα Κυργιαφίνη, ενώ για το Γενικό Λύκειο ο Κωνσταντίνος Θεοδοσιάδης. Η τελετή της παράδοσης της σημαίας έγινε στο θεατράκι μπροστά από την εκκλησία του Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
Εορτασμός  28ης Οκτωβρίου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!