ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Μαθητική ομάδα επιχειρηματικότητας
07. 12. 2016

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ομάδα επιχειρηματικότητας, οι μαθητές μας δημιουργούν τη δική τους εταιρία και κατανοούν τα στάδια λειτουργίας της. Μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρησή τους.

Δουλεύοντας ως εταιρεία, οι μαθητές διενεργούν εκλογές, εκλέγουν τους διευθυντές τους, μαθαίνουν τις αρμοδιότητες των διαφόρων τμημάτων μίας επιχείρησης, επιλέγουν το προϊόν που θα κατασκευάσουν και συντάσσουν το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας. Οι μαθητές παράγουν και πωλούν το προϊόν τους, μαθαίνοντας τεχνικές πωλήσεων.

Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές μας θα κατασκευάσουν ένα μοντέλο αστικού κήπου, το οποίο θα βασίζεται στην ενυδρειοπονία. Η ενυδρειοπονία είναι μια συμβιωτική άλλα και βιώσιμη μέθοδος ψαριών και λαχανικών, η οποία συνδυάζει την ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία.

Τα ψάρια παράγουν απόβλητα και αμμωνία. Με την κυκλοφορία όμως του νερού και με την βοήθεια των βακτηρίων που αναπτύσσονται στο υπόστρωμα και στις ρίζες των φυτών, τα απόβλητα μετατρέπονται από τοξικά σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά, ενώ και το νερό της δεξαμενής γίνεται βιώσιμο για τα ψάρια.

Μαθητική ομάδα επιχειρηματικότητας
Μαθητική ομάδα επιχειρηματικότητας
Μαθητική ομάδα επιχειρηματικότητας
Μαθητική ομάδα επιχειρηματικότητας
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!