ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Γιαννιτσών
18. 10. 2016
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές των δύο λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκέφτηκαν την πόλη των Γιαννιτσών. Ακολουθώντας την παράδοση που ξεκίνησε από πέρυσι με την επίσκεψη στα οχυρά του Ρούπελ, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών και να παρακολουθήσουν μια ομιλία με θέμα την εκτέλεση 110 κατοίκων της πόλης την 14η Σεπτεμβρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής. Με παραστατικό τρόπο η κ. Μαρία Τριανταφυλλίδου, υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου, μας διηγήθηκε τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της εποχής.
 
Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές κατευθύνθηκαν στο χώρο της εκτέλεσης και εκπρόσωποι των δύο δεκαπενταμελών συμβουλίων κατέθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων.  
 
Με αυτόν τον τρόπο γιορτάστηκε και φέτος με βιωματικό τρόπο η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 προσφέροντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα γεγονός της Νεότερης Ιστορίας μας, το οποίο ελάχιστοι πλην των ντόπιων κατοίκων γνωρίζουν.  
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Γιαννιτσών
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Γιαννιτσών
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Γιαννιτσών
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!