ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Οι πρώτες υποτροφίες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για σπουδές σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
18. 12. 2021

Πλήρη υποτροφία από διακεκριμένα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. έλαβαν -με τη διαδικασία early decision- τρεις μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Συμμετείχαν στο επιτυχημένο πρόγραμμα Study U.S.A., το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για σπουδές στην Αμερική. Τους επόμενους μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του προγράμματος που είχαν καταθέσει αίτηση σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α..

Η Χαρούλα Γιαγκόζογλου, ο Χάρης Γιαννούλας και η Μαριάνα Μασούτη «πλέουν σε πελάγη ευτυχίας» και σίγουρα θα βιώσουν ένα από τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής τους. Και οι τρεις έγιναν δεκτοί με πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και μάλιστα στην πρώτη επιλογή τους.

Η Χαρούλα Γιαγκόζογλου κατάγεται από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και έγινε δεκτή στο Smith College με πλήρη υποτροφία. «Αισθάνομαι χαρούμενη και ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου», λέει. Στις 23:06 της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου έκανε για τελευταία φορά refresh στη σελίδα του αμερικανικού Ιδρύματος. Είχε ενημερωθεί ότι εκείνο το βράδυ θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα. «Είδα ότι έγινα δεκτή και ξεσηκώθηκε όλο το οικοτροφείο. Μαζί με τη συγκάτοικό μου στο δωμάτιο βάλαμε τα κλάματα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ενημερώσω την οικογένειά μου», προσέθεσε συγκινημένη. Υπογράμμισε ότι η διαδικασία προετοιμασίας ήταν ιδιαίτερα απαιτητική –κυρίως στη Β’ τάξη- λόγω και του lockdown της πανδημίας. Σκέφτεται να σπουδάσει οικονομικές ή περιβαλλοντικές επιστήμες, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει οριστικά. Όμως, αυτό που έχει ήδη αποφασίσει είναι να μην συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα ξημερώματα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 03:00 της 16ης Δεκεμβρίου, είχε αναστατωθεί για τον ίδιο λόγο το οικοτροφείο των αγοριών. Ο Χάρης Γιαννούλας κατάγεται από την Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής. Εκείνη την ώρα είδε… κομφετί να πλημμυρίζουν την οθόνη του υπολογιστή του. Το  πανεπιστήμιο Washington & Lee στη Virginia, τον έκανε δεκτό με πλήρη υποτροφία. «Το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ήταν… ανακούφιση. Μετά ξεστόμισα ένα ‘ναι, ρε!’, τόσο δυνατά ώστε –όπως μου είπαν- ακούστηκε σε όλο το οικοτροφείο», είπε με ειλικρίνεια. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν η πρώτη του επιλογή και χάρηκε τόσο πολύ που έγινε δεκτός γιατί συγκεντρώνει όλα όσα ήθελε. Παρομοίωσε το πρόγραμμα Study U.S.A. με μαραθώνιο και όχι αγώνα 100 μέτρων. «Η προετοιμασία απαιτεί οργάνωση και διάρκεια. Και η συμπαράσταση των στελεχών της Σχολής σε αυτόν τον μαραθώνιο ήταν πολύ μεγάλη και ουσιαστική», υπογράμμισε. Στόχος του να σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση.

Η πρωταθλήτρια στην κολύμβηση Μαριάνα Μασούτη, από το Άδεντρο Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία από το Worcester Polytechnic Institute, όπου επιθυμεί να σπουδάσει βιομηχανική μηχανική. «Ήταν μεγάλη δικαίωση και ακόμη ‘πετάω’ από τη χαρά μου. Το έμαθα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου και επειδή ήμασταν στο δωμάτιο του οικοτροφείου δεν μπορέσαμε να το πανηγυρίσουμε με τη συγκάτοικό μου, όπως θα θέλαμε. Το πρώτο τηλεφώνημά μου ήταν προς την μητέρα μου, η οποία χοροπηδούσε από τη χαρά της», είπε. Χαρακτήρισε ενδιαφέρον το πρόγραμμα Study U.S.A.

Οι πρώτες υποτροφίες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για σπουδές σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
Οι πρώτες υποτροφίες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για σπουδές σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!