ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Στους παγκόσμιους τελικούς F1 in schools, η ομάδα VeloCT της ΑΓΣ
22. 10. 2021

Μετά από σκληρή δουλειά και προετοιμασία τα μέλη της ομάδας VeloCT  κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια  για τους παγκόσμιους τελικούς του σχολικού διαγωνισμού "F1 in schools"! Την ομάδα στελεχώνουν 22 μαθητές του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Νικόλαου Πεγιόπουλου, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού και επιπλέον απέσπασαν τα βραβεία:  «Καλύτερων ενεργειών marketing και sustainability» και «Καλύτερης προφορικής παρουσίασης».

Να σημειωθεί ότι το “F1 in schools” είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με φορείς από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλεύοντας σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, οι μαθητές σχεδίασαν σε Η/Υ μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3DCAD (Computer Aided Design) κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων σε Η/Υ. Μπορεί το "F1 in schools" να  επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μίνι μοντέλου αμαξιδίου F1, παραμένει, ωστόσο, ένας πολύπλευρος διαγωνισμός, ο οποίος εξετάζει τις δεξιότητες των μαθητών σε διάφορα πεδία, όπως στην επιχειρηματικότητα και το marketing.

Για τον λόγο αυτό, η πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς ήταν αποτέλεσμα ενός καλά δομημένου πλάνου με ξεκάθαρους στόχους και βλέψεις. Κατευθυντήριες γραμμές της  ομάδας αποτέλεσαν η προώθηση της STEM εκμάθησης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα του project, μηδενίζοντας το αποτύπωμα των ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι στον περυσινό διαγωνισμό, η VeloCT είχε αποσπάσει το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας. 

Στους παγκόσμιους τελικούς F1 in schools, η ομάδα VeloCT της ΑΓΣ
Στους παγκόσμιους τελικούς F1 in schools, η ομάδα VeloCT της ΑΓΣ
Στους παγκόσμιους τελικούς F1 in schools, η ομάδα VeloCT της ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!