ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Στον τελικό του διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων η ομάδα του club ρομποτικής ΑΓΣ
08. 06. 2022

Η ομάδα μαθητών του club ρομποτικής του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι μία από τις δέκα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού Νέων Επιστημών 2022.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Α’ τάξης του  ΓΕΛ Κωνσταντίνο Πανέρη, Κωνσταντίνο Ρίζο και Κωνσταντίνο Κωφοτόλη, οι οποίοι συμμετείχαν με την εργασία τους «Διαχείμαση Μελισσών» υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής, Νίκου Πεγιόπουλου. Η εργασία περιλαμβάνει την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μελίσσι, το οποίο θα παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα συγκροτήσουν την ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στον 33° Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λάιντεν (Leiden) της Ολλανδίας, από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022. Μπορείτε να δείτε το βίντεο των μαθητών που υποβλήθηκε για τον τελικό εδώ.

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, η παρουσίαση των εργασιών στα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής γίνεται από τους υποψηφίους στην αγγλική γλώσσα. Η Επιτροπή θα βραβεύσει τα πιο πρωτότυπα και καινοτόμα σχέδια των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών. Οι εργασίες που θα διακριθούν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στο Λύκειο διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου, εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους το μάθημα, στο οποίο έχουν διακριθεί, εξετάζεται ως μάθημα της κατεύθυνσης ή του προσανατολισμού που έχουν επιλέξει στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

https://drive.google.com/file/d/19MwJuUCnkSkAJeTikWbTt7UO3MOAkQ1Q/view?usp=sharing

Στον τελικό του διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων η ομάδα του club ρομποτικής ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!