ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Επαγγελματικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Zero hunger mission
17. 02. 2024

Zerohungermission: Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή μαγειρεύει για καλό σκοπό μαζί με το Κολέγιο Anatolia

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, 13 μέλη του clubpeace jam, του ομίλου εθελοντισμού των Λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μαζί με την καθηγήτρια Άννα Παπαευαγγέλου, ένωσαν  τις δυνάμεις τους με το Κολέγιο Anatolia, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας zerohunger mission. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ημέρα που εγκαταστάθηκε το Κολέγιο Anatolia στη Θεσσαλονίκη και τον εορτασμό των 120 ετών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα συνεργάστηκαν για καλό σκοπό.

Οι μαθητές βρέθηκαν στους χώρους του ΚολεγίουAnatolia και μαγείρεψαν με προιόντα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της σχολής, μαζί με μέλη του προσωπικού του Κολεγίου. Το μενού περιλάμβανε χυλοπίτες,  βούτυρο και τριμμένο τυρί, όλα παραγωγής της σχολής,  σουτζουκάκια, σαλάτα, φρούτο, ψωμάκι και ατομικό γλυκό. Ετοιμάστηκαν από την αρχή  100 μερίδες φαγητού, που στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε οικογένειες απόρων καθώς και σε άστεγους της τοπικής κοινότητας.

Οι μαθητές μιλούν για την εμπειρία τους:

«Ήταν μια εμπειρία γεμάτη αλληλεγγύη και συμπόνοια που μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι και ευλογημένοι. Μπορεί να ακυρώσαμε το μάθημα ή την προπόνηση μας, να χάσαμε κάποια έξοδο, αλλά κερδίσαμε το πολυτιμότερο πράγμα: τα χαμόγελα των συνανθρώπων μας που σήμερα θα γευτούν ένα ζεστό φαγητό».

Ελεονώρα, Γ ΓΕΛ

«Μια αξέχαστη ημέρα, με τους καλύτερους ανθρώπους και πάντα για καλό σκοπό».

Νίκος, Β ΕΠΑΛ

«Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι μέρος μιας τόσο όμορφης πράξης. Είναι σημαντικό κάποιος να προσφέρει στην κοινότητά του και είναι συγκινητικό το πόσα παιδιά της ηλικίας μου συνεργάστηκαν και μαγείρεψαν για αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Αλέξανδρος, Α ΓΕΛ

«Η σημερινή εμπειρία ήταν μοναδική, Το κλίμα ήταν ζεστό και φιλόξενο. Το συναίσθημα όταν είδαμε γεμάτες τις κούτες με τα γεύματα, νομίζω δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ήταν μια από τις καλύτερες δράσεις στις οποίες έχουμε πάρει μέρος».

Κυριακή, Β ΓΕΛ

«Ήταν φοβερά. Να το συνεχίσουμε».

Φώτης, Γ ΕΠΑΛ

«Είναι καλό να λέμε ένα ευχαριστώ που και που και να μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα που θεωρούμε εμείς δεδομένα για κάποιους συνανθρώπους μας δεν είναι…»

Νικόλας, Γ ΓΕΛ

Zero hunger mission
Zero hunger mission
Zero hunger mission
Zero hunger mission
Zero hunger mission
Zero hunger mission
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!