ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Επαγγελματικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
08. 10. 2020

Την 1 Οκτώβρη η Γ ΕΠΑΛ, ειδικότητα Τεχνολογίας Τροφίμων, πραγματοποίησε τρύγο στον εκπαιδευτικό αμπελώνα της Σχολής, στην ποικιλία “Ξινόμαυρο”. Ο τρύγος ήταν επιλεκτικός, δηλαδή έγινε τρύγος σε συγκεκριμένα πρέμνα που είχαν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά (σάκχαρα, χρώμα, υγεία σταφυλιών κ.ά.). Μετά τον τρύγο ακολούθησε άμεσα η διαδικασία της οινοποίησης στο οινοποιείο της Σχολής, την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν οι μαθήτριες και μαθητές της ειδικότητας.

Επίσης την όλη διαδικασία, με λίγα κιλά σταφυλιών, έχουν κάνει και στο εργαστήριο οι μαθητές και εκεί παρακολουθούν όλη την διαδικασία της ζύμωσης, ενώ γίνονται οι σχετικές αναλύσεις και παρατηρήσεις. Τα εργαστήρια γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” (υπεύθυνος καθηγητής Σωτ. Γιαλαμάς)

Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
Εργαστήρια “Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων” Τρύγος σταφυλιών – Οινοποίηση
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!