Οι μαθητές της Γ τάξης του ΕΠΑΛ, ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων, πραγματοποίησαν τον τρύγο της ποικιλίας Ξινόμαυρο και μετά συμμετείχαν στην διαδικασία του “πατήματος” των σταφυλιών και μεταφορά τους στις δεξαμενές για την περαιτέρω ζύμωση. Παράλληλα ενημερώθηκαν για όλες τις διαδικασίες που προηγούνται του τρύγου (καλλιέργεια, δειγματοληψία, κ.λ.π). Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν εργαστηριακές ασκήσεις και αναλύσεις (μέτρηση σακχάρων, παρακολούθηση ζύμωσης, μέτρηση οξύτητας μούστου) σε κρασί που παρασκευάστηκε στο εργαστήριο από τους μαθητές.