Στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος εργαστηρίων φυσικών επιστημών, οι μαθητές της Α’ Επαγγελματικού Λυκείου στο εργαστήριο χημείας, μέτρησαν την οξύτητα μαγειρικής σόδας, αναψυκτικού, χυμού λεμονιού, χυμού παντζαριού, ξυδιού και ασπιρίνης και νερό της βρύσης. Οι μετρήσεις του pH έγιναν με πεχαμετρικό χαρτί, με φυσικό δείκτη (χυμό από κόκκινο λάχανο) και με χημικό δείκτη (φαινολοφθαλεΐνη, ηλιανθίνη). Στη συνέχεια, με βάση τα αποτελέσματά τους οι μαθητές κατέταξαν τα υλικά σε όξινα, ουδέτερα και βασικά