Στα πλαίσια του απογευματινού προγράμματος εργαστηρίων φυσικών επιστημών, στο εργαστήριο Χημείας, μια ομάδα μαθητών της Α' Επαγγελματικού Λυκείου μελέτησαν διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν το σχηματισμό και τη σταθερότητα των αφρών του αυγού, όπως οι παρακάτω: 1. ο χρόνος αναταραχής, 2. η τιμή του PH (προσθήκη χυμού λεμονιού) 3. η παρουσία λιπιδίων (προσθήκη κρόκου αυγού) και 4. η παρουσία ζάχαρης.
Οι παραπάνω πειραματικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν τόσο σε φρέσκα όσο και σε μπαγιάτικα αυγά.