Οι μαθητές της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου συμμετείχαν στον τρύγο της διάσημης Μακεδονικής ποικιλίας “Ξινόμαυρο” για την παραγωγή οίνου “Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Οι μαθητές στα πλαίσια των εργαστηρίων αλλά και της απογευματινής πρακτικής άσκησης πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο της ωρίμανσης της σταφύλης με μέθοδο δειγματοληψίας. Επίσης, με χρήση αραιόμετρου και ζαχαροδιαθλασήμετρου προσδιόρισαν την ημερομηνία τρύγου. Ο τρύγος είναι το κλείσιμο του εργαστηρίου αμπελουργίας και η έναρξη του εργαστηρίου οινοτεχνίας.