ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Επαγγελματικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
02. 03. 2018

Οι μαθητές της Α τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου παρασκεύασαν σπιτικό γιαούρτι. Η δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων και έλαβε χώρα στο εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Γαλακτοκομείου της Σχολής.

Χρησιμοποιήθηκε γάλα από τις αγελάδες μας, το οποίο οι μαθητές έβρασαν ώστε να εξατμιστεί το νερό και ταυτόχρονα να αποστειρωθεί. Στη συνέχεια πρόσθεσαν ξηρή μαγιά και για να προκληθεί ζύμωση της λακτόζης και να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα βακτήρια. Το τελικό προϊόν αφέθηκε για επώαση μέχρι να είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων - Σπιτικό Γιαούρτι
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!