Οι μαθητές της Α τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου παρασκεύασαν σπιτικό γιαούρτι. Η δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων και έλαβε χώρα στο εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Γαλακτοκομείου της Σχολής.
Χρησιμοποιήθηκε γάλα από τις αγελάδες μας, το οποίο οι μαθητές έβρασαν ώστε να εξατμιστεί το νερό και ταυτόχρονα να αποστειρωθεί. Στη συνέχεια πρόσθεσαν ξηρή μαγιά και για να προκληθεί ζύμωση της λακτόζης και να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα βακτήρια. Το τελικό προϊόν αφέθηκε για επώαση μέχρι να είναι έτοιμο προς κατανάλωση.