ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Blog
Blog
Η Άνοιξη έφτασε, παιδιά! Ώρα για εαρινή σπορά!
30. 03. 2017

Σήμερα βάλαμε τις γαλότσες, επισκεφτήκαμε τον  λαχανόκηπο του παιδικού σταθμού μας και, όλα αυτά, για να καλωσορίσουμε  την Άνοιξη! Έχοντας σκάψει αυλάκια στο μικρό μας μποστάνι,  οι δασκάλες μας, μάς μοίρασαν ροζ και κίτρινους στρογγυλούς σπόρους. Ύστερα από αρκετές «μαντεψιές» και πολλή φαντασία μάθαμε ότι οι σπόροι που θα φυτεύαμε θα γίνονταν μεγάλα στρογγυλά πράσινα μπιζέλια.

Ο καθένας μας, στο δικό του κομματάκι γης, άπλωσε προσεκτικά τους σπόρους του, τους σκέπασε με λίγο χώμα και πότισε όσο χρειαζόταν.

Σαν έμπειροι πλέον καλλιεργητές, προχωρήσαμε στην φύτευση φιστικιών (φιστίκι αραχίδα) η οποία ήταν άκρως διασκεδαστική.  Αρχικά, σπάσαμε το κέλυφος με την παλάμη μας και στη συνέχεια ακολουθήσαμε την ίδια διαδικασία με τα μπιζέλια.

Ποτίσαμε τους μικρούς σπόρους με  όλη την αγάπη μας και γεμάτοι ηθική ικανοποίηση, επιστρέψαμε στην τάξη μας, ανυπομονώντας ο ήλιος και ο κόπος μας να αποδώσουν την καλύτερη ανοιξιάτικη σοδειά! Happy spring sowing!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος