ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Blog
Blog
Γνωριμία με την εμπειρία της «Μεταφύτευσης»!
28. 02. 2017

Έπειτα από μια απόλυτα πετυχημένη εμπειρία φθινοπωρινής σποράς μαρουλιού, σειρά είχε τώρα η γνωριμία μας με τη διαδικασία της μεταφύτευσης! Τα Μπουμπουκάκια 2 επισκέφτηκαν το σπιτάκι του Λαχανόκηπου, όπου μας περίμεναν οι μεγάλοι μας φίλοι, μαθητές του Δευτεροβάθμιου σχολείου της ΑΓΣ.

Οι έμπειροι φίλοι μας, μας μίλησαν γύρω από την έννοια του όρου «Μετα-φύτευση», την αξία της για ένα φυτό που μεγαλώνει μέσα σε μια γλάστρα, καθώς και για τη διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται!

Κι έπειτα από τη θεωρία, όλοι μαζί, περάσαμε στη πράξη. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μεταφυτεύσουν ρίγανη από ένα μικρό, σε ένα μεγαλύτερο γλαστράκι που, φυσικά, έμελλε να γίνει δικό τους με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κι όσο για τα συστατικά της επιτυχίας, είναι πάντα τα ίδια: φρέσκο χώμα, λίγο νερό και πολλή αγάπη! Ένα γλαστράκι ρίγανης, λοιπόν, για τον καθένα μας και… μαζί με αυτό, δική μας και η ευθύνη της φροντίδας του!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος