Επισκεφθήκαμε το χωράφι της μεγάλης καλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα τα αρωματικά φυτά. Εκεί κόψαμε κλαδάκια από φρέσκια ρίγανη και μυρωδάτο θυμάρι! Στη συνέχεια πήγαμε στο θερμοκήπιο μας όπου φυτέψαμε το θυμάρι μας σε γλαστράκια, ενώ την ρίγανη την πήραμε σπίτι για να την αποξηράνουμε!
Μιλήσαμε για την ρίγανη και το θυμάρι! Αναφέραμε πως η ελληνική ρίγανη θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως και ότι πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που δίνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Παρομοίως και για το θυμάρι, το οποίο χρησιμοποιούμε ως μπαχαρικό για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, σε διάφορες σάλτσες, σούπες κ.λ.π. αλλα καιστην αρωματοποιία και στην οδοντιατρική.