ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Blog
Blog
Με το «1»! Με το «2»! Με το «3»! Και μετά..;
05. 05. 2017

Το «4»! Τεσσάρων χρονών ήμασταν όταν εγκαινιάσαμε τη φετινή σχολική χρονιά μας στα Μπουμπουκάκια 2 κι έτσι, πώς να μη γνωρίζουμε αυτό τον αριθμό;

Μπορεί να μην απαντάται συχνά στα παραμύθια όπως το 1,2 και το 3, ωστόσο μας είναι τόσο οικείος μέσα από το καθημερινό μας παιχνίδι που, αξίζει να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί του!

Ανακαλύπτοντας λοιπόν το «4», τα Μπουμπουκάκια 2, έδωσαν στο νέο αυτό αριθμό τη δική του θέση στην αριθμό-γραμμή! Πώς;

Αρχικά παρατήρησαν την αριθμητική του αναπαράσταση και προσπάθησαν να τη σχηματίσουν νοερά με το δάχτυλό τους στον αέρα. Έπειτα, προέβησαν στην  ποσοτική του αντιστοίχηση, αναζητώντας στη φύση από «4» όμοιους θησαυρούς της, όπως λουλούδια, φύλλα ή ξυλαράκια.

Και για το τέλος, η μεγαλύτερη δοκιμασία: Να σχηματίσουν στο γρασίδι, με το κορμί τους,  αριθμούς από το «1» μέχρι και το «4»!

Μετά από μια τέτοια κατάκτηση, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να συμπληρώσουμε επιτυχώς το σχετικό φύλλο εργασίας μας;  Η απάντηση είναι μία: Παιχνιδάκι!!!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος