ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Blog
Blog
Η «Δεινο-σαλάτα» των «Μπουμπουκό-σαυρων»!
14. 02. 2017

Με τσουγκράνες, με φτυαράκια και φροντίδα περισσή, βγάζουμε τα μαρουλάκια, ώρα για συγκομιδή!

Μήνας Νοέμβρης ήταν όταν τα φυτέψαμε και  να που τώρα, ήρθε η ώρα να τα συλλέξουμε: τα Μπουμπουκάκια 2 φόρεσαν τις γαλότσες τους, πήραν τα εργαλεία τους κι επισκέφτηκαν τον λαχανόκηπο του Παιδικού σταθμού,  προκειμένου να «θερίσουν» τον κόπο της  φθινοπωρινής  σποράς μαρουλιού!

Ολόφρεσκα μαρουλάκια φυτεμένα απ’ τα χεράκια μας και, πώς να αντισταθούμε να τα δοκιμάσουμε; Με την αφορμή της ενασχόλησής μας με τους περίφημους «Δεινόσαυρους», αποφασίσαμε να μεταμορφωθούμε σε φυτοφάγους «Μπουμπουκό-σαυρους»  και, κάπως έτσι, επιδοθήκαμε στην παρασκευή μιας λαχταριστής «Δεινο-σαλάτας»!

Κι επειδή η σαλάτα θέλει χρώμα και φαντασία, τα  Μπουμπουκάκια 2 έφεραν επίσης, από το σπίτι τους,  το αγαπημένο τους λαχανικό!  Χρωματιστές πιπεριές, μπρόκολο και σπανάκι, αγγούρι και ντοματίνια βούτηξαν, παρέα με το μαρούλι, μέσα σε μπόλικο νερό, πλύθηκαν σωστά, στέγνωσαν καλά κι έπειτα ραντίστηκαν με λάδι και με ξύδι, έτοιμα για βρώση!

Καλή μας όρεξη!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος