ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Messy play με την ομάδα Hehe Art
27. 11. 2023

Το messy play, το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών! Εκεί εξερευνούν ελεύθερα, πειραματίζονται και δημιουργούν με τον δικό τους τρόπο τα πιο ευφάνταστα έργα.

Γι' αυτό κι εμείς καλέσαμε στο σχολείο μας την ομάδα Hehe Art, για να μάθουμε και φυσικά να διασκεδάσουμε.

Τα Ανθάκια μας πέρασαν από τέσσερις σταθμούς, που ήταν εξοπλισμένοι με διαφορετικά υλικά, χρησιμοποιώντας τα και δημιουργώντας τις δικές τους ιστορίες.

Πρώτη στάση, ηφαίστεια από πηλό, σόδα και λεμόνι, που μαζί με τους μικρούς δεινοσαύρους έκαναν το τοπίο του παιχνιδιού να μοιάζει αληθινό. Στη συνέχεια, γέφυρες με ξύλο και πηλό, καταπέλτες και τελεφερίκ, έβαλαν τα Ανθάκια μας σ' έναν κόσμο φυσικών πειραματισμών, μαθαίνοντας για την βαρύτητα, την ώθηση και την πίεση.

 

 

Τρίτος σταθμός, η άμμος που σε συνδυασμό με την φαντασία μας, έφτιαξε το πιο γλυκό "ζαχαροπλαστείο". Φτιάξαμε κουραμπιεδάκια, παγωτά και μπισκότα..όχι αληθινά, αλλά έμοιαζαν πολύ! Τελευταίος σταθμός, το υγρό στοιχείο Oobleck , που μπορεί στην αρχή να μας βρήκε διστακτικούς αλλά στο τέλος έγινε το αγαπημένο μας σημείο. Η βροχή και το χρωματιστό ποτάμι ήταν οι δημιουργίες αυτού του σημείου.

 

Τα γέλια, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η έκπληξη είναι σίγουρα τέσσερις λέξεις κλειδιά από την σημερινή διασκεδαστική μας ημέρα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!