ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Σαν τον Paul Klee με φθινοπωρινά χρώματα.
15. 10. 2021

Φτάσαμε στην καρδιά του φθινοπώρου, έτσι τα Ανθάκια μίλησαν στα Εικαστικά για τα χρώματα και πιο συγκεκριμένα, για τα χρώματα του φθινοπώρου, τα όποια ανήκουν και στην ομάδα των Θερμών χρωμάτων, στην Τέχνη.

Παράλληλα, οι μικροί καλλιτέχνες, γνώρισαν τα έργα ενός πολύ γνωστού και υπέροχου καλλιτέχνη που έζησε πριν από αρκετά χρόνια πριν, του Paul Klee, ο οποίος πάντα λάτρευε τα έργα που είχαν δημιουργηθεί από παιδιά και αγαπούσε τα απλά σχήματα και τα έντονα χρώματα, γιαυτό και τα χρησιμοποιούσε σε όλα σχεδόν τα έργα του.

Έτσι λοιπόν, τα Ανθάκια με αφορμή όλες αυτές τις πληροφορίες που συνέλεξαν, σχεδίασαν το σχήμα ενός φύλλου στο χαρτί τους, με ένα χάρακα χώρισαν σε σχήματα το σχέδιο και χρωματίστηκαν με τα θερμά χρώματα, τα σχήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Κόκκινο, κίτρινο, καφέ, ώχρα και πορτοκαλί ήταν οι πρωταγωνιστές των έργων και οι μικροί δημιουργοί απόλαυσαν τη διαδικασία, φτιάχνοντας υπέροχες ζωγραφιές.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!