ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Επίσκεψη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
23. 10. 2023

Η πρώτη εκδρομή αυτής της σχολικής χρονιάς για τα Ανθάκια του σχολείου μας είναι γεγονός!

Αφού ετοιμαστήκαμε, επιβιβαστήκαμε στα σχολικά μας λεωφορεία και οδηγηθήκαμε όλο χαρά στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον χώρο, την εντυπωσιακή σκάλα με το βιτρό και την ιδιαίτερη διακόσμηση του και αφού μας υποδέχθηκαν, ξεκίνησε η ξενάγηση μας.
 
Πρώτος σταθμός, η αφήγηση παραμυθιών από την Ανθή Θάνου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αλέξη Μακρή. Όλοι μας γελάσαμε και απολαύσαμε τις ιστορίες που ακούσαμε, ταξιδεύοντας μαζί τους.
 
 
 
 
Επόμενη στάση, ο χώρος στο ισόγειο του μουσείου, όπου είδαμε, ακούσαμε, αγγίξαμε και μάθαμε πως ζούσαν οι άνθρωποι στην ελληνική ύπαιθρο. Πώς παρασκεύαζαν τις βασικές τροφές τους, τον ρουχισμό τους αλλά και τι υλικά και εργαλεία χρησιμοποιούσαν, μέσα από την πλούσια και βιωματική παρουσίαση που ετοίμασαν για εμάς οι άνθρωποι του μουσείου. Τα Ανθάκια μας ρωτούσαν και απαντούσαν σε ό,τι άκουγαν, με πολύ ενθουσιασμό.
 
 
 
Ήρθε η ώρα της επιστροφής! Όλοι ήμασταν ικανοποιημένοι, γεμάτοι γνώσεις και χαμόγελα.
Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αυτή η πρώτη μας εκδρομή! 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!