ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στο Νηπιαγωγείο μας!
02. 10. 2023

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα που γιορτάζουμε με μεγάλη χαρά κάθε χρόνο είναι αυτή των ζώων. Όχι μόνο μας επισκέπτεται η σκυλίτσα της κυρίας Ιωάννας Abby αλλά πραγματοποιείται και η πρώτη εβδομάδα των γονέων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

 

 

Έτσι κατοικίδια και φροντιστές καταφθάνουν στις σχολικές μας τάξεις και μαθαίνουμε πληροφορίες τόσο για την φροντίδα τους όσο και για την προσωπικότητα τους. Οι ιδιοκτήτες των μικρών ζώων απαντούν σε ερωτήσεις των μαθητών: τι τρώνε; πόσο καιρό ζει μαζί σας; το κάνετε μπάνιο; πόσα κιλά είναι;

Το αγαπημένο σημείο των επισκέψεων είναι όταν μας επιτρέπεται, να χαιδέψουμε το κατοικίδιο. Ακόμα και γιαυτό όμως έχουμε μάθει ότι θέλει τον τρόπο του. Πρώτα πλησιάζουμε το χεράκι μας για να μας μυρίσουν και μετά χαιδεύουμε το ζωάκι στην κοιλίτσα και στο κεφαλάκι του. Βέβαια, δεν επιθυμούν όλα τα κατοικίδια χάδια οπότε πρέπει πάντα να ρωτάμε τους φροντιστές τους. 

Κάθε φορά μετά απο αυτήν την εβδομάδα Ζώων συνηδητοποιούμε πόσα πολλά μας προσφέρουν τα ζώα συντροφιάς, πόσο διαισθάνονται την αγάπη που τους προσφέρουμε και προτρέπουμε όλους να υιοθετήσουν και να τα αγαπήσουν απλόχερα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!