ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Μια χρωματιστή σταγόνα!
12. 11. 2021

Τα μπουμπουκάκια με αφορμή τον κύκλο της σταγόνας, που μαθαίνουν αυτό τον καιρό έκαναν μερικά «πειράματα» για το πως μπορούν, με τη βοήθεια του νερού να χρωματίσουν, με ασυνήθιστα υλικά. Παράλληλα έμαθαν τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα, όπως λέγονται στον κόσμο της Τέχνης.

Στο πρώτο μέρος της εργασίας, χρησιμοποίησαν κομμένα γκοφρέ σε ψυχρά χρώματα, όπως μπλε, μωβ, πράσινο. Μέσα στα όρια του σχήματος, μιας σταγόνας, πρόσθεσαν αρκετό νερό με το πινέλο τους και τοποθέτησαν τα γκοφρέ και τα άφησαν μέχρι να στεγνώσει τελείως το νερό. Με μεγάλη τους, έκπληξη οι μικροί μας καλλιτέχνες, ανακάλυψαν πως,αφαιρώντας από το στεγνό πλέον χαρτί, τα γκοφρέ, αυτά έχουν αφήσει το χρώμα τους μέσα στη σταγόνα.

 

το δεύτερο μέρος της εργασίας, τα μπουμπουκάκια ξεχώρισαν από όλους τους μαρκαδόρους τους, τα θερμά χρώματα κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και καφέ. Χρωμάτισαν το γύρω από τη χρωματιστή σταγόνα και με τη βοήθεια, ενός πινέλου και του νερού, μπέρδεψαν τα θερμά χρώματα, κάτι που λάτρεψαν.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!