ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Πειράματα με νερό! (STEM)
13. 03. 2017

Το νερό είναι ένα στοιχείο που μας συναρπάζει και πάντα μας αρέσει να παίζουμε μαζί του. Αρχικά, συζητήσαμε για τους τρόπους με του οποίους μπορεί να μεταφέρετε το νερό, γνωρίσαμε τα συγκοινωνούντα δοχεία και δοκιμάσαμε πως λειτουργούν.

Έπειτα, ακούσαμε την ιστορία για τον κοχλία του Αρχιμήδη και είδαμε εικόνες του κοχλία στο διαδραστικό μας πίνακα. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε και εμείς το δικό μας κοχλία του Αρχιμήδη και μετά από πολλούς πειραματισμούς με τους σωλήνες τα καταφέραμε!

Τέλος, γνωρίσαμε τη σχέση του νερού με το λάδι. Χρωματίσαμε το νερό ώστε να μπορούμε να το δούμε και προσπαθήσαμε να το ανακατέψουμε με το λάδι. Όμως τα υλικά χωρίστηκαν και το λάδι ανέβηκε πάνω από το νερό, γεγονός που πυροδότησε μία μεγάλη συζήτηση. Συμπεράναμε ότι το λάδι είναι πιο ελαφρύ από το νερό και αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ιδιότητα αυτή για να φτιάξουμε τη δική μας κλεψύδρα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!