ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Μάθημα Lacrosse και Επισκέψεις
18. 10. 2023

Μετά από την πρώτη μας γνωριμία με τον παγκοσμίου φήμης Χολιγουντιανό παραγωγό και κάτοχο Όσκαρ για την ταινία «12 Χρόνια Σλάβος» (2013) Άντονυ Κάταγκας στα πλαίσια του προγράμματος Leadership που ηγείται ο κος Πετράς (καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Λυκείου μας) στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, όπου μας μίλησε για το επάγγελμά του,  ο κος Κάταγκας επισκέφθηκε εκ νέου το Γυμνάσιο Χασιώτη και συμμετείχε σε διάφορες δράσεις στα πλαίσια των Αγγλικών και του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (Civics ). 

Η ημέρα του άρχισε διδάσκοντας σε μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και με τη συνδρομή του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κου Κασαπίδη, του βοηθού του Alec Van de Bovenkamp και του τμήματος Αγγλικών του Γυμνασίου μας το άθλημα του Lacrosse, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στην Αμερική και στο εξωτερικό. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά του Lacrosse αλλά και να επιχειρήσουν να παίξουν. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού 2023 και του προγράμματος Leadership, μια έννοια, που αναλύουμε στα μαθήματα των Αγγλικών αυτόν τον καιρό. 

Στη συνέχεια…

Μας επισκέφθηκε ο ηθοποιός και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε) Γιάννης Γκρέζιος. Με τη συμβολή των δυο καταξιωμένων επαγγελματιών, οι μαθητες συζήτησαν για τη σχέση του θεάτρου με την κοινωνία, την ανάγκη για δημιουργία, τη σημασία των τεχνών για το άτομο και τον πολίτη, το ρόλο των τεχνων σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και ανέλυσαν θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη, οι εργασιακές του συνθήκες στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι σπουδές που απαιτούνται για να εργαστεί κανείς στον κλάδο.

Μάθημα Lacrosse και Επισκέψεις
Μάθημα Lacrosse και Επισκέψεις
Μάθημα Lacrosse και Επισκέψεις
Μάθημα Lacrosse και Επισκέψεις
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!