ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Σχολική εφημερίδα - Career Academy
02. 02. 2021

Ένα από τα βιωματικά πρότζεκτ του μαθήματος Career & Learning Academies στο σχολείο μας, είναι η δημιουργία μιας μαθητικής εφημερίδας. Τα παιδιά μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο για τα στάδια παραγωγής μιας εφημερίδας. Αναλαμβάνουν ρόλους όπως του ρεπόρτερ, του δημοσιογράφου, του αρχισυντάκτη κλπ. και καθώς εργάζονται σε ομάδες για τη δημιουργία της εφημερίδας, καθοδηγούνται από επαγγελματίες του τομέα ώστε παράλληλα να μαθαίνουν τα σχετικά επαγγέλματα. 

Οι μαθητές συζήτησαν με τον δημοσιογράφο και Υπεύθυνο Τύπου της ΑΓΣ  κύριο Άγγελο Αγγελίδη, καθώς και με την προϊσταμένη της βιβλιοθήκης μας κυρία Δαμιάνα Κουτσομίχα, οι οποίοι τους μύησαν στις αρχές της δημοσιογραφίας και της έρευνας. Πώς καταλαβαίνουμε αν μια πηγή πληροφόρησης είναι αξιόπιστη; Πώς διαχωρίζουμε τη γνώμη από το γεγονός; Ποιά είναι η δομή ενός άρθρου;Ποιές είναι οι βασικές αρχές της δημοσιογραφίας; Πώς μοιάζει η μέρα ενός δημοσιογράφου; Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στις διαδικτυακές συναντήσεις και οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και συμμετοχή στη συζήτηση.

Σχολική εφημερίδα - Career Academy
Σχολική εφημερίδα - Career Academy
Σχολική εφημερίδα - Career Academy
Σχολική εφημερίδα - Career Academy
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!