ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Humans of AFS
Μέλος του Group for Student Services (GSS): Δώρα Παπαστεφάνου
14. 10. 2018

Η… γραφομηχανή στάθηκε η αφορμή για τη Δώρα Παπαστεφάνου να περάσει την πύλη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Υπήρξε ένα από τα πιο αξιοσέβαστα στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα την προσφορά της στη Σχολή ως εθελόντρια του Group for Student Services (GSS).

Πριν από 34 χρόνια η διεύθυνση της Σχολής αποφάσισε οι μαθητές να κάνουν μαθήματα γραφομηχανής, εκτός προγράμματος. Τότε, η Δώρα Παπαστεφάνου εργάζονταν σε φροντιστήριο της πόλης, διδάσκοντας λογιστικά και γραφομηχανή. Η «επαφή» με τη Σχολή έγινε μέσω της αείμνηστης φιλολόγου Προύσαλη, η οποία ήταν θεία του συζύγου της. Για μία εκπαιδευτική χρονιά, οι μαθητές της Σχολής πήγαιναν κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί στο φροντιστήριο της κας. Παπαστεφάνου, ενώ από την επόμενη χρονιά συστάθηκε εργαστήριο γραφομηχανής στη Σχολή και πλέον δίδασκε μέσα στο campus.

Η ένταξη στο δυναμικό της Σχολής της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει πολύ κόσμο. «Έμαθα ότι υπάρχει στην πόλη μας μία υπέροχη Σχολή, όπου μαθαίνουν τα παιδιά πράγματα που δε διδάσκονται στα άλλα σχολεία. Όπως σεβασμός στις αξίες της ζωής και την ξένη περιουσία, δεξιότητες και επιχειρηματικότητα», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν θα ξεχάσει ένα ζευγάρι μαθητών που ερωτεύτηκε αλλά το μυστικό του έγινε αντιληπτό από τον υπεύθυνο του οικοτροφείου, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Μετά από χρόνια, επισκέφτηκε και πάλι τη Σχολή ως ανδρόγυνο και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του οικοτροφείου. Επίσης, θυμάται τη χαρά που ένιωσε ακούγοντας έναν επιθεωρητή, ο οποίος μόλις είχε έρθει από τη Γερμανία, να λέει ότι πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια Σχολή.

Συνεργάστηκε άψογα με την κα. Joann Ryding Beltes και φυσικά τη φιλόλογο Βούλη Προύσαλη, ενώ εξακολουθεί να θεωρεί την Αμερικανική Γεωργική Σχολή «το άριστο σχολείο».

                                                Άγγελος Αγγελίδης

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!