ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Humans of AFS
Απόφοιτη ΑΓΣ: Ελένη Γκίνη (τάξη του 2017)
19. 10. 2018

Η Ελένη Γκίνη ανήκει στους επιτυχημένους αποφοίτους της πρόσφατης ιστορίας της Σχολής. Μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να παρακολουθήσει το Γενικό Λύκειο όταν έλαβε πλήρη υποτροφία από το θεσμό Υποτροφιών Προέδρου και να μείνει μέσα στη Σχολή με στόχο να φύγει για σπουδές στην Αμερική. Εδώ και ένα χρόνο ζει στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει Νευροεπιστήμη στο Brown University με πλήρη υποτροφία, ενώ παράλληλα εργάζεται και στο Γραφείο Ανάπτυξης Πόρων του πανεπιστημίου κερδίζοντας γνώσεις και εμπειρία. Εμείς την πετύχαμε στο campus της Σχολής και μας μίλησε λίγο για την εμπειρία της ως μαθήτρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Το γεγονός ότι ζούσε μέσα στη Σχολή της έχει προσφέρει πολλά. Ως μαθήτρια δεν ήταν σε θέση να τα συνειδητοποιήσει μέχρι τη μέρα που χρειάστηκε να εγκαταλείψει το «σπίτι» της, όπως αποκαλεί τη Σχολή, και να ενηλικιωθεί. Οι συζητήσεις με τους καθηγητές της, η συγκατοίκηση με τους συμμαθητές της και η σκληρή δουλειά, είναι αυτά που πλέον την καθορίζουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Δεν μπορεί να ξεχάσει την πρώτη της επαφή με τον εθελοντισμό, όταν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση της Σχολής, χρειάστηκε μαζί με τους συμμαθητές της να πραγματοποιήσουν κάποια επιστημονικά πειράματα και στη συνέχεια να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να καθαρίσουν το campus. Ενώ η πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, την έκανε να εκτιμήσει τη δουλειά και να είναι ταπεινή. Ο καθηγητής μαθηματικών του σχολείου κος Νίκος Μαλακόζης, στην προσπάθειά του να εξηγήσει στους μαθητές τη σημασία της ομαδικότητας, τους είπε κάποτε πως «εάν κάποιος θέλει να φτάσει μακριά δεν θα το καταφέρει μόνος του» και είναι κάτι που υπενθυμίζει στον εαυτό της καθημερινά.

Ως ενήλικας, ονειρεύεται να καταφέρει στο μέλλον να κάνει τη δουλειά που αγαπάει και να είναι παθιασμένη με αυτή όπως και οι άνθρωποι που γνώρισε στη Σχολή. Ως απόφοιτος ονειρεύεται ότι θα βρίσκει πάντα ευκαιρίες να επιστρέφει στο σχολείο της και να προσφέρει πίσω όσα η ίδια κέρδισε.

Ζωή Βέργου

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!