ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Humans of AFS
Υπάλληλος της Σχολής: Στέργιος Καμπούρης
12. 10. 2018

Πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο κος Στέργιος Καμπούρης εδώ και 18 χρόνια διδάσκει το μάθημα της πρακτικής άσκησης στους μαθητές του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Σχολής, ενώ πριν λίγα χρόνια έγινε και υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη Σχολή ήρθε ως μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου, έπειτα από προτροπή μιας καθηγήτριάς του στο Γυμνάσιο. Αποφοιτώντας, συνέχισε στη Σχολή ως υπάλληλος αφού όπως λέει ο ίδιος «ήταν κάτι αναπόφευκτο». Η επαφή με τη φύση και το περιβάλλον της Σχολής τον κέρδισαν και δεν θέλησε ποτέ να φύγει. Τώρα έχει την ευκαιρία να διδάξει στους μαθητές τις γνώσεις και την εμπειρία που κέρδισε ο ίδιος ως μαθητής.

Η Σχολή έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και τον έχει επηρεάσει σε πολλούς τομείς, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Έμαθε να αγαπά τη φύση, να δουλεύει μεθοδικά, να συνεργάζεται και να προσφέρει με ανιδιοτέλεια.   

Οι αναμνήσεις του προέρχονται κυρίως από την οικοτροφιακή ζωή και τους συμμαθητές του, με τους οποίους συνεχίζει να είναι φίλος. Συγκεκριμένα θυμάται με νοσταλγία την εκδρομή που έκαναν κάθε χρόνο στο Χορτιάτη, το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε σχολικής χρονιάς, για να γνωριστούν καλύτερα οι παλαιοί με τους καινούριους μαθητές και καθηγητές.

Η αγάπη και η προσφορά του στη Σχολή αποτελούν παράδειγμα και αναγνωρίσθηκαν από τον Πρόεδρο και τους συναδέλφους του, με το βραβείο «Υπάλληλος της Χρονιάς» για το 2017.

Ζωή Βέργου

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!