ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Συμβάλλουμε στην ενίσχυση των δασών μας!
14. 03. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Δάσος" και σε συνδυασμό με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Βιοποικιλότητα”, η Β' τάξη επισκεφθήκαμε σήμερα δασικές εκτάσεις στην περιοχή Τριάδι του Δήμου Θέρμης, οι οποίες έχουν καεί τα τελευταία χρόνια.

Εκεί, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Αναδάσωσης Κεντρικής Μακεδονίας, φυτέψαμε μικρά δεντράκια σε ειδικά σκαμμένους λάκκους. Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να αντιληφθούν την αξία του δάσους που προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση, αποτελεί βιότοπο για τα ζώα και τα πουλιά και συμβάλλει στην αναβάθμιση του αέρα που αναπνέουμε.

Συγχρόνως, στόχος της δράσης ήταν να καλλιεργηθεί στους μαθητές η αξία του εθελοντισμού και η ανάγκη για αισθητική αναβάθμιση του φυσικού τοπίου, καθώς το δάσος δεν αποτελεί μόνο πηγή ζωής, αλλά και τόπο ξεκούρασης και αναζωογόνησης.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!