ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μικροί Σεφ στην Α' Τάξη: Ένα Ταξίδι Γεύσεων και Δημιουργίας στο Σχολείο
01. 11. 2023

   

Η Α’ τάξη ξεκίνησε φέτος τη σχολική της χρονιά με λίγη μαγειρική δράση! Τα παιδιά πραγματοποίησαν δραστηριότητες, εκμεταλλευόμενα το campus της Σχολής, όπως οι φθινοπωρινές σπορές λαχανικών στον λαχανόκηπο, αλλά και η βόλτα στον οπωρώνα για τη συλλογή φθινοπωρινών φρούτων, της οποίας ακολούθησε και η γευστική δοκιμή τους.

Έκαναν όμως και δράσεις STEAM, όπου πειραματίστηκαν με τα φρούτα, αλλά και κατασκευές σπιτιών-φρούτων και μιας πόλης με τρόφιμα, στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής. Εμπνεύστηκαν επίσης από διάσημους πίνακες ζωγραφικής και έφτιαξαν στα Εικαστικά τα δικά τους φρουτοπορτραίτα. Οι δράσεις κορυφώθηκαν φυσικά με μαγειρικές!

Τα παιδιά εργάστηκαν και μόνα τους, φτιάχνοντας το δικό τους φρουτένιο γιαούρτι στην τάξη, αλλά και σε συνεργασία με τους γονείς τους, με τους οποίους ετοίμασαν και έφαγαν το πρωινό τους στο σχολείο! Η ενότητα της μαγειρικής για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης έκλεισε με μια επίσκεψη στο μανάβικο, όπου τα παιδιά παρατήρησαν, αλλά κυρίως δοκίμασαν πολλά και σπάνια φρούτα και λαχανικά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!