ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γεωμετρικά στερεά από απλά υλικά! (STEM)
08. 11. 2017

Στο πλαίσιο του Μαθήματος των Μαθηματικών και πιο συγκεκριμένα της ενότητας με τα γεωμετρικά στερεά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης ήρθαν αντιμέτωποι με μια πρόκληση stem (stem challenge)! Αποστολή τους ήταν να κατασκευάσουν τρία γεωμετρικά στερεά όσο το δυνατόν πιο σταθερά. Τα παιδιά δούλεψαν, όπως πάντα, σε δυάδες. Τα υλικά που τους δόθηκαν ήταν… οδοντογλυφίδες και πλαστελίνη Playdoh.

Είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, ώστε να σκεφτούν και να πειραματιστούν πάνω στις ιδιότητες και την κατασκευή των γεωμετρικών στερεών. Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε με τουβλάκια Lego (για τον κύβο και το ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο). Μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι όλες οι πλευρές του κύβου είναι ίσες και ότι οι πλευρές του ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου είναι ανά δύο ίσες.

Φυσικά, πιο διασκεδαστική αποδείχτηκε η κατασκευή της πυραμίδας, καθώς τα παιδιά έπρεπε να σκεφτούν να φτιάξουν πρώτα τη βάση (τετράγωνο) και μετά να υψώσουν την κορυφή. Και όλα αυτά δουλεύοντας συνεχώς και ανταλλάσσοντας ιδέες με το ζευγάρι τους!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!