ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Το χρώμα στην πόλη! (STEM)
19. 10. 2017

Εικόνες από διάφορες πόλεις, άλλοτε μουντές και άλλοτε πολύχρωμες! Άραγε τι συναισθήματα μας προκαλούν και τελικά τι είναι το χρώμα που βλέπουμε παντού τριγύρω, υπάρχει, πως δημιουργείτε; Μερικά πειράματα στο εργαστήριο θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε να απαντάμε σιγά σιγά σε όλα μας τα ερωτήματα! Στη Δ' τάξη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική ανάπτυξη» υποδεχτήκαμε στην τάξη μας την κυρία Ελένη Βουκλουτζή, STEM Academy Coordinator, για να συζητήσουμε για το χρώμα στην πόλη.

Αρχικά η κα Ελένη είχε ετοιμάσει για εμάς μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ένα διαδραστικό παιχνίδι για να δούμε τι συναισθήματα μας προκαλούν εικόνες μουντών και πολύχρωμων πόλεων. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το χρώμα στη φυσική, και είδαμε πώς βλέπουμε τα διάφορα χρώματα, για το χρώμα στη χημεία, και πώς φτιάχνονται τα συνθετικά χρώματα. 

Τέλος, φορέσαμε τις ποδιές μας και κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα STEM για να εκτελέσουμε ένα πείραμα και να δούμε πώς συντίθενται τα βασικά χρώματα (μπλε, κόκκινο,κίτρινο) για να φτιάξουν τα συμπληρωματικά.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!