ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γνωρίζουμε τα γεωργικά μηχανήματα!
02. 02. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Απόκτησης βασικής βιωματικής εμπειρίας στην ΑΓΣ", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης επισκέφθηκαν τον χώρο όπου φυλάσσονται τα γεωργικά μηχανήματα και τα γεωργικά εργαλεία της ΑΓΣ.

Εκεί, ο κύριος Στέργιος ξενάγησε τους μαθητές και τους έδειξε άροτρα, δισκοσβάρνες, καλλιεργητές, φρέζες, καρούλια και καρότσες. Τα παιδιά έμαθαν για τις εργασίες στις οποίες χρησιμοποιείται το κάθε μηχάνημα και μιλήσαν για το πόσο βοηθάει το καθένα τον αγρότη. Παρατήρησαν τις ρόδες τους και συνειδητοποίησαν ότι μετακινούνται επάνω κάτω, έτσι ώστε να μην ενοχλούν στις γεωργικές εργασίες.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στα σημερινά πιο σύγχρονα γεωργικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αγρότες και φυσικά στα πολύ μικρότερα εργαλεία που ξέρουν και χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι μαθητές στον λαχανόκηπό τους (σκαλιστήρι, πατόφτυαρο, τσουγκράνα, φτυάρι).

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!