ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ένας πολύ διαφορετικός κουραμπιές...
13. 12. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Family And Community Literacy, οι μαθητές του Β1 τμήματος υποδέχτηκαν στην τάξη τους τη μητέρα της συμμαθήτριάς τους Βασιλικής Αντωνέλη, κυρία Μαρία Τσούσκα, για να τους διαβάσει το χριστουγεννιάτικο βιβλίο “Ο κουραμπιές Γιεσγιές” (Αυγή Βάγια, Εκδόσεις: Διόπτρα). Το παραμύθι αναφέρεται στον Κουραμπιέ Γιεσγιές, ο οποίος δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή!

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, συζητήσαμε για τη σημασία του να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι, χωρίς να προσπαθεί να αλλάξει ή να μιμηθεί κάποιον άλλον. Τέλος, η κα Μαρία προσέφερε στα παιδιά μία όμορφη σακούλα, η οποία περιείχε έναν λαχταριστό χειροποίητο κουραμπιέ και μερικά χριστουγεννιάτικα δωράκια. Σας ευχαριστούμε πολύ κα Μαρία! Περάσαμε υπέροχα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!