ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου!
22. 02. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της "Υγιεινής Διατροφής", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Εκεί, ξεναγήθηκαν στον αμπελώνα και στο Μουσείο Οίνου μέσα από ένα πολύ ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στον χώρο του μουσείου, τα παιδιά γνώρισαν τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία (φυτευτήρι, άροτρο, τσάπα κ.α.), καθώς και τις μεθόδους αμπελουργίας. Ταξίδεψαν στην ιστορία του κρασιού και του αμπελιού, μίλησαν για τα διάφορα προϊόντα που παράγονται από το αμπέλι (κρασί, τσίπουρο, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού κ.α.), είδαν από κοντά πώς είναι ένα πατητήρι και έμαθαν τη διαδικασία μέσα από την οποία περνά το κρασί ώσπου να καταλήξει μέσα στο γνωστό γυάλινο μπουκάλι. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το σύχρονο οινοποιείο, το κελάρι με τα δεκάδες βαρέλια κρασιού, περιηγήθηκαν στα 2.500 ανοιχτήρια και τέλος, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δημιούργησαν έχοντας ως πρώτη ύλη τον πηλό, το αμπέλι και τα προϊόντα του. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!