ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Με τη yoga γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά!
30. 03. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Σχολική και Κοινωνική Ζωή’ η κυρία Ιωάννα, η δασκάλα της yoga, και η κυρία Πελαγία, η παιδοψυχολόγος του σχολείου, είχαν ετοιμάσει για εμάς στη Γ' τάξη ένα πρόγραμμα ασκήσεων yoga σχετικών με τη θετική επαφή και το άγγιγμα. Μεταφερθήκαμε στην αίθουσα της Yoga και πήραμε θέσεις για να γυμναστούμε μαζί με τους συμμαθητές μας. Αρχικά, αφού συγκεντρωθήκαμε στην αναπνοή μας καθίσαμε πλάτη-πλάτη με κάποιον συμμαθητή μας προσπαθώντας να νιώσουμε και τη δική του αναπνοή.

Στη συνέχεια, εξασκηθήκαμε με το ζευγάρι μας σε στάσεις partner yoga που απαιτούν συντονισμό και μη λεκτική επικοινωνία εξασκώντας την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία μας. Μετά μεταμορφωθήκαμε σε γλύπτες που με προσεκτικές κινήσεις και αγγίγματα φτιάξαμε αγάλματα σε στάσεις της yoga με το σώμα του ζευγαριού μας και τέλος, προσφέραμε και απολαύσαμε από το ζευγάρι μας thai massage.

Ακολούθησε μια ομαδική άσκηση, όπου μεταδίδαμε σήματα μασάζ και χαδιού ο ένας στον άλλο και ένας-ένας ‘λουστήκαμε’ στο πλυντήριο της αγάπης, όπου οι συμμαθητές-βούρτσες μάς ‘καθάριζαν’ με χάδια, μασάζ και θετικά λόγια. Τέλος, ξαπλώσαμε και χαλαρώσαμε ταξιδεύοντας νοητικά στο μαγευτικό μας νησί, με τα μοναδικά δέντρα και φυτά.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!