ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φωλιές εντόμων φτιαγμένες από μικρούς εντομολόγους!
28. 03. 2018

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής τους με τo βιωματικό πρόγραμμα της Βιοποικιλότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, ως μικροί εντομολόγοι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικρές κατοικίες για τα έντομα!

Η κυρία Χρύσα Πολύζου, υπεύθυνη της παιδικής αρχιτεκτονικής, επισκέφτηκε τα δύο τμήματα και μίλησε στα παιδιά για τα ζώα που είναι κι αυτά αρχιτέκτονες και χτίζουν τα δικά τους σπίτια! Οι μαθητές, είδαν πολλές και ιδιαίτερες φωλιές διαφόρων ζώων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο campus, όπου με την πολύτιμη βοήθειά της κας Χρύσας, έφτιαξαν οι ίδιοι τις δικές τους φωλιές εντόμων.

Συγκεκριμένα, έγιναν αράχνες και έπλεξαν ιστούς, σφήκες και έφτιαξαν σφηκοφωλιές, όμως δεν παρέλειψαν να φροντίσουν και τα υπόλοιπα έντομα, φτιάχνοντας για αυτά πρωτότυπα… ξενοδοχεία!

Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα σε ομάδες και έφτιαξαν πραγματικά αριστουργήματα! Οι μικροί μας επισκέπτες θα είναι σίγουρα πολύ τυχεροί!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!