ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γνωρίζοντας τον Κόσμο μας: Το Project 'Σπίτι μας είναι η Γη – Οι λαοί του Κόσμου' των Μαθητών της ΣΤ τάξης.
30. 11. 2023
Φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης μας έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και την κατανόηση του παγκόσμιου πολιτισμού μέσα από το project "Σπίτι μας είναι η Γη – Οι λαοί του Κόσμου", προσπαθώντας να ενσταλάξουν την έννοια του Global Citizenship. Αρχικά, οι μικροί μας μαθητές εξερεύνησαν την ετερότητα, γνωρίζοντας διάφορους αυτόχθονες λαούς και τρόπους ζωής που διαφέρουν από τον δικό μας. Έμαθαν για τους πρόσφυγες του χθες και του σήμερα, αλλά και για τις διάφορες κατοικίες και κουλτούρες ανά τον κόσμο.
Μέσα από το μάθημα της Γεωγραφίας, οι μαθητές μας βίωσαν πώς ζουν οι άνθρωποι σε ποικίλες περιοχές όπως οι πολικές περιοχές, οι ερήμοι και τα τροπικά δάση. Μελέτησαν τους τρόπους διαβίωσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αυτόχθονων λαών, συνδυάζοντάς τα με τις τοπικές συνθήκες και την πυκνότητα του πληθυσμού.
Στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές κλήθηκαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους και να επικοινωνήσουν με ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Ο στόχος, να οργανώσουν ένα φανταστικό ταξίδι στον λαό της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας την επιστολή ως επικοινωνιακό μέσο και ενσωματώνοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα.
Τέλος, οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της κυρίας Χρύσας Πολύζου, υπεύθυνης του τμήματος παιδικής αρχιτεκτονικής, κατασκεύασαν μακέτες των κατοικιών αυτόχθονων λαών. Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα τους επέτρεψε να βιώσουν πρακτικά την ποικιλομορφία των σπιτιών ανά τον κόσμο. Με το project "Σπίτι μας είναι η Γη – Οι λαοί του Κόσμου", οι μαθητές μας κατανόησαν βαθιά τη σημασία του να είμαστε παγκόσμιοι πολίτες και την αξία της εν συναίσθησης και του σεβασμού προς όλους τους λαούς της Γης.
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!