ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των δεινοσαύρων!
11. 10. 2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2, κατά τη διάρκεια του διήμερου project, ταξίδεψαν πολλά εκατομμύρια χρόνια πίσω και μεταφέρθηκαν στην εποχή των δεινοσαύρων! Σε ομάδες αναζήτησαν πληροφορίες για τις τρομερές αυτές σαύρες, μέσα από εγκυκλοπαιδικά βιβλία και πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και ομοιώματα δεινοσαύρων.

Αφού συζήτησαν όλοι μαζί στην τάξη τις πληροφορίες που συνέλεξαν, έγιναν και οι ίδιοι παλαιοντολόγοι “ξεθάβοντας” κομμάτια από σκελετούς δεινοσαύρων, τα οποία προσπάθησαν να συνθέσουν.

Έπειτα, έφτιαξαν τους δικούς τους σκελετούς από πλαστελίνες.

Σε ομάδες μέτρησαν, σχεδίασαν και έκοψαν σε χαρτί του μέτρου ένα πραγματικών διστάσεων αποτύπωμα του τυρρανόσαυρου Ρεξ.

Αναρρωτήθηκαν για τον αφανισμό των δεινοσαύρων και αφού αναρωτήθηκαν πώς λειτουργεί ένα ηφαίστειο, αποφάσισαν να κάνουν μια προσομοίωση έκρηξης φτιάχνοντας τα δικά τους αυτοσχέδια ηφαίστεια.

Τέλος, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις που έλαβαν, έφτιαξαν ένα πάρκο δεινοσαύρων με δέντρα, ηφαίστεια, ρυάκια, μετεωρίτες και φυσικά... δεινόσαυρους! Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν εντυπωσιακό!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!