ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Β' τάξη: Πώς το σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια;
05. 06. 2020

Πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας; Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, επιστρέφοντας στο σχολείο, πραγματοποίησαν ένα εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα, αποδεικνύοντας τη δράση του σαπουνιού απέναντι στα μικρόβια και στους ιούς. 

Τα παιδιά, βγήκαν στην αυλή του σχολείου και με λίγα μόνο υλικά, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πείραμα με επιτυχία. Αρχικά, βούτηξαν το δάχτυλό τους μέσα σε πιατάκια που περιείχαν νερό και πιπέρι. Παρατήρησαν ότι το πιπέρι, όπως ακριβώς και τα μικρόβια, είχε κολλήσει στο χέρι τους. Έπειτα, έβαλαν το δάχτυλο στο σαπούνι και τέλος, το ξαναέβαλαν στο νερό με το πιπέρι.

Αμέσως διαπίστωσαν ότι το σαπούνι έχει τη δύναμη να απομακρύνει το πιπέρι! Μέσω ενός βιωματικού τρόπου μάθησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, είχαν τη δυνατότητα να ερευνήσουν και να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του καθαρισμού και πλυσίματος των χεριών, ως μέτρου προσωπικής υγιεινής και προστασίας από τα μικρόβια! 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!