ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Ε’ τάξης: Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων
18. 02. 2022

Τα έχουν χαρακτηρίσει ως «ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο» (Τ. Λειβαδίτης) και «φίλους γενναιόδωρους» (Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου)! Πρόκειται για τα βιβλία, που αποτέλεσαν και το βασικό θέμα του project που υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης! 

Με αφορμή την αντίστοιχη θεματική ενότητα της Γλώσσας, τα παιδιά παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία στους συμμαθητές τους, ενώ μελέτησαν τα βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων αναζητώντας στοιχεία από τα βιώματα των συγγραφέων στον τρόπο γραφής τους. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί! Θέλοντας να γίνουν και οι ίδιοι μικροί και μικρές συγγραφείς, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Το block & το report στο διαδίκτυο είναι θάρρος!», που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, εργάστηκαν ομαδικά και έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία περνώντας ένα δυνατό μήνυμα για το ασφαλές διαδίκτυο!

  

  

Όσον αφορά τα αγαπημένα τους βιβλία, δεν μείναμε μόνο στην παρουσίαση! Τα παιδιά ετοίμασαν εικονογραφημένες βιβλιοκριτικές και τις χάρισαν στους μαθητές της Δ’ τάξης, ώστε να έχουν μια πληθώρα επιλογών για βιβλία που πρόκειται να διαβάσουν.

  

Συνεχίσαμε διαβάζοντας το βιβλίο «Δάσκαλος σε δυο ρόδες» της κ. Μαρίας Ανδρικοπούλου (εκδ. Καλέντη). Έγινε δωρεά του βιβλίου στους μαθητές και τις μαθήτριες από την κεντρική βιβλιοθήκη της Σχολής «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτής» και αφού διαβάσαμε το βιβλίο στην τάξη, σχολιάσαμε πώς μπορεί η αγάπη για τα βιβλία να ξεπεράσει ακόμη και τις δυσκολίες του πολέμου! Με το σύνθημα «Βόμβες εσείς, βιβλία εγώ!» που έλεγε ο ήρωας του βιβλίου, υποδεχτήκαμε διαδικτυακά στην τάξη μας τη συγγραφέα, κ. Μαρία Ανδρικοπούλου, με την οποία είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για το βιβλίο της όσο και για τη φιλαναγνωσία και το πώς φτάνει κανείς να γίνει συγγραφέας! Ακόμη, η συγγραφέας μας έδειξε και άλλα παραδείγματα ανθρώπων που παρά τις δυσκολίες, δεν ξεχνούν τα βιβλία και αυτό τους δίνει δύναμη!

  

Informational writing is a type of nonfiction writing that conveys information about something, which means it is factual. Many examples of informational writing can be found in newspapers, almanacs, reference books and now in the AFS lending library! Do you want to know all about Bora Bora? All about Deer? Playmobil? Now you can! Follow our young writers’ published work and get your facts straight!

  

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!