ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ' τάξης: Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα, τον Ιάσονα και άλλους μυθικούς ήρωες!
31. 03. 2021

Με έμπνευση από την ιστορία και τα ταξίδια των αγαπημένων ηρώων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης συμμετείχαν στο project «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα, τον Ιάσονα και άλλους μυθικούς ήρωες!».

Έμαθαν απ’ έξω κι ανακατωτά τις περιπέτειες του Οδυσσέα, έγιναν συνοδοιπόροι στα ταξίδια και στις αντιξοότητες που πέρασε ο ήρωας.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο "Εγώ ένας μικρός Οδυσσέας" του Μηνά Μητσόπουλου (εκδ. Βάρφη) και ανακαλύψαμε πώς οι περιπέτειες του Οδυσσέα σχετίζονται με τις δικές μας στην καθημερινή ζωή. Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος; Θα φτάσουμε στην Ιθάκη μας;

Τόσο πολύ μας ενθουσίασε ο μικρός Οδυσσέας που αποφασίσαμε να καλέσουμε – έστω και διαδικτυακά – τον συγγραφέα του, τον κύριο Μητσόπουλο, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και μας τραγούδησε κιόλας! 

 

Στο μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά έφτιαξαν με πηλό τη σχεδία του Οδυσσέα και διακόσμησαν τα πανιά με όμορφα σχέδια. 

 

 

Για το τελικό αποτέλεσμα του project μας, επισκέφθηκε διαδικτυακά την τάξη μας η αρχιτέκτονας του σχολείου μας, κ. Χρύσα Πολύζου, και συζητήσαμε για τα καράβια της αρχαιότητας. Είδαμε ποια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τα παιδιά σκέφτηκαν τρόπους να φτιάξουν τα δικά τους, αφού πρώτα κατέγραψαν τις σημαντικότερες στάσεις του ταξιδιού τους!

 

Τέλος, τα κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και δοκίμασαν την πλευστότητά τους!

  

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!