Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή διατροφή” οι μαθητές της Δ' τάξης ασχοληθήκαμε με τη διατροφική αξία του καλαμποκιού και μάθαμε για την...επιστήμη του pop corn! Μιλήσαμε για το αγαπημένο μας snack και διαπιστώσαμε πως όταν προετοιμάζεται στο σπίτι μπορεί να είναι υγιεινό. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σε slow motion σχετικά με το πώς σκάει ο σπόρος του καλαμποκιού και συζητήσαμε για το άμυλο που περιέχεται στον πυρήνα του. Αναφερθήκαμε σε έννοιες όπως διαστολή και θερμότητα. Έπειτα, με αφορμή ένα κωμικό βιντεάκι, σχεδιάσαμε ένα κόμικ για τον κύκλο ζωής του καλαμποκιού και μόλις ολοκληρώσαμε τις συνθέσεις μας δοκιμάσαμε το πεντανόστιμο και ζεστό pop corn που ετοιμάσαμε στο Science lab.