ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γιατί είναι καλύτερα να τρώμε το υγιεινό μας πρωινό με παρέα!
08. 12. 2016

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής στην Α΄ τάξη, μετά την ενασχόλησή μας με ποικίλα θέματα, ήρθε η ώρα να φάμε όλη η τάξη μαζί ένα πραγματικά υγιεινό γεύμα!

Η μέρα που φάγαμε όλοι μαζί έφτασε και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά! Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, μιλούσαν για το πρωινό τους και όλοι έφαγαν με πολύ όρεξη! Πρώτα, όλοι δείξαμε ό,τι άνηκε στην ομάδα των δημητριακών! Έπειτα, ό,τι άνηκε στην ομάδα των γαλακτοκομικών και τα αυγουλάκια μας! Και τέλος, ό,τι άνηκε στην ομάδα των φρούτων ή των λαχανικών! Τα καταφέραμε! 

Ήμασταν σχεδόν όλοι σωστοί και … υγιεινά προετοιμασμένοι! Ακόμη και όπου υπήρχαν μικρές ελλείψεις, με χαρά μοιραστήκαμε το πρωινό μας και νιώσαμε να γινόμαστε ομάδα. Τα παιδιά βίωσαν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή αλλά και χορταστικό πρωινό! Είδαν επίσης, πολλές διαφορετικές επιλογές σε γεύσεις και συνδυασμούς που δεν είχαν σκεφτεί να κάνουν σπίτι τους. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!