ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μια κλεφτή ματιά 65 εκατομμύρια χρόνια πριν...Δεινόσαυροι!
20. 11. 2017

Η επίσκεψή της Δ' τάξης στο θεματικό πάρκο δεινοσαύρων ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Μας υποδέχτηκε ένας "ταξιδιώτης" που ήθελε κι αυτός να ταξιδέψει στο χρόνο και να δει τους δεινόσαυρους. Είχε πάρα πολλές γνώσεις και τις μοιράστηκε μαζί μας κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, για το πότε και το γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. 

Στη συνέχεια μας οδήγησε σε μία χρονομηχανή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ταξιδέψαμε στο χρόνο και μεταφερθήκαμε 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω. Βγήκαμε σιγά σιγά, τον ακολουθήσαμε και αντικρίσαμε αυτό που μόνο στις ταινίες και στα βιβλία είχαμε δει, ή ίσως απλά είχαμε φανταστεί, γιγαντιαίους δεινόσαυρους! 

Εκεί μας περίμεναν και άλλοι ταξιδιώτες που μας ξενάγησαν και μας παρουσίασαν όλα τα εκθέματα του πάρκου. Οι κινήσεις των δεινοσαύρων, οι ήχοι και όλος ο περιβάλλοντας χώρος μας έκανε πραγματικά να ταξιδέψουμε σε εκείνη την εποχή. Παρατηρήσαμε τις μάχες μεταξύ φυτοφάγων και σαρκοφάγων δεινοσαύρων, μάθαμε όλες τις περίεργες ονομασίες τους και φυσικά είχαμε την τύχη να δούμε τον γνωστό σε όλους μας τυραννόσαυρο Ρεξ τον "βασιλιά" των δεινοσαύρων.

Το ταξίδι μας στο χρόνο τελείωσε με μία αναασκαφική έρευνα! Τα παιδιά έγιναν για λίγο παλαιοντολόγοι, φόρεσαν τον ειδικό εξοπλισμό, πήραν τα απαραίτητα εργαλεία και προσπάθησαν να ανακαλύψουν όσα περισσότερα απολιθώματα μπορούσαν. Κλείνοντας πήραν όλοι από ένα αναμνηστικό δίπλωμα και φυσικά γέμισαν το μυαλό τους με εντυπωσιακές και πρωτόγνωρες εικόνες!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!