ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Δ' τάξης: Το σχολείο μου: ένα σχολείο για «το μυαλό, τα χέρια και την ψυχή»
04. 10. 2019

Από την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, στη Δ’ τάξη τα παιδιά είχαν στο επίκεντρο της ενασχόλησής τους το σχολείο τους. Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε με αρωματικά μπουκετάκια που έφτιαξαν με τα αρωματικά φυτά του κήπου δίπλα στην τάξη τους, για να ξεκινήσει όμορφα και μυρωδάτα η χρονιά!

Τις επόμενες ημέρες είχαν στον νου τους να οργανωθούν όσο καλύτερα μπορούσαν στο πλαίσιο της σχολικής τους ζωής. Έτσι, για να θέσουν τους κανόνες της τάξης, τους προσέγγισαν με βιωματικά παιχνίδια και μικρά σκετσάκια.

Στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας, βγήκαν στην αυλή και διάβασαν βιβλία με θέμα το σχολείο με σκοπό φυσικά να διασκεδάσουν, γι’ αυτό αποφάσισαν και να δραματοποιήσουν και αγαπημένες σκηνές από αυτά.

Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Dogs in learning’ διηγήθηκαν στην αγαπημένη τους Abbie τις αναμνήσεις των καλοκαιρινών τους διακοπών!

Τους απασχόλησε βέβαια και το θέμα της αρχιτεκτονικής του σχολείου και πώς αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί μελλοντικά, και αφού παρακολούθησαν βίντεο με εικόνες σχολείων από όλο τον κόσμο, για να πάρουν ιδέες, χωρίστηκαν σε ομάδες, μέτρησαν διαστάσεις χώρων του σχολείου, κατέγραψαν τις μετρήσεις και αναπαράστησαν τους χώρους αυτούς με τα εκπαιδευτικά πακέτα Lego, καθώς και πώς τους φαντάζονται στο μέλλον, με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη τους απασχολήσει και η διατροφή τους στο σχολείο. Έτσι, αφού έμαθαν τον σωστό συνδυασμό των διαφορετικών ομάδων τροφίμων, ετοίμασαν στο σπίτι υγιεινές προτάσεις για σχολικά σνακ και έκαναν ένα απολαυστικό πικ-νικ, όπου τα μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους.

Όσο προχωρούσε ο καιρός, τους δημιουργήθηκε η απορία να μάθουν περισσότερα για το σχολείο και τη Σχολή και επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη της Σχολής, όπου η κυρία Δαμιάνα τους έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με προσοχή και κρατούσαν σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια, τις οποίες χρησιμοποίησαν, για να κάνουν προφορικές ανακοινώσεις στους συμμαθητές τους.

Στο τέλος, έχοντας ασχοληθεί με όλες αυτές τις πτυχές του σχολείου, για να κάνουν το κλείσιμο, αποφάσισαν να παρουσιάσουν όλα εκείνα τα στοιχεία του σχολείου που τους κάνουν να το αγαπούν τόσο πολύ. Αφού έκαναν μια βόλτα στους χώρους του, για να τραβήξουν φωτογραφίες, τις επεξεργάστηκαν και έφτιαξαν βίντεο με τις αγαπημένες τους εικόνες από το σχολείο!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!