ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Κατασκευάζουμε πόλεις όλο... υγεία! (STEM)
18. 11. 2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος της "Υγιεινής Διατροφής" και σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα κυρία Χρύσα Πολύζου κάναμε σήμερα στην Α΄ τάξη μία φανταστική κατασκευή τεραστίων διαστάσεων! Με διάφορα τρόφιμα από όλες τις ομαδούλες τροφών, όπως φακές, ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, ψωμί σικάλεως, πολύχρωμες πιπεριές, μελιτζάνες, μπρόκολα, κουνουπίδια, άνηθο, δεντρολίβανο, μανταρίνια και πολλά άλλα, κατασκευάσαμε μία μεγάλη “υγιή πόλη”!

Στην πόλη αυτή υπήρχαν κτίρια, δέντρα και πάρκα, όλα φτιαγμένα από τρόφιμα, και σε κάθε δρόμο που δημιουργούσαμε δίναμε κι από ένα όνομα, ανάλογα με τα τρόφιμα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το σημείο. Έτσι, είχαμε το δρόμο της ενέργειας, της βιταμίνης C, το πάρκο των φυτικών ινών κ.τ.λ. Και για να σταθεροποιηθούν όλα αυτά χρησιμοποιήσαμε πάλι βρώσιμα υλικά: τη μαγική αλευρόκολλα!

Με αυτήν την διασκεδαστική και εντυπωσιακή κατασκευή τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολλά τρόφιμα, τα άγγιξαν, τα μύρισαν, κάποια μάλιστα τα δοκίμασαν, και εξοικειώθηκαν ακόμη και με όσα τα θεωρούν αποκρουστικά στη γεύση (όπως με το αδικημένο μπρόκολο και κουνουπίδι). Επίσης, μέσα από τις ονομασίες των δρόμων αντιλήφθηκαν τη διατροφική αξία κάθε ομάδας τροφών. Και πάνω απ’ όλα το διασκέδασαν!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!