ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Yoga στο θρανίο; Κι όμως γίνεται!
24. 11. 2016

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης έκαναν, σήμερα, άλλο ένα μάθημα παιδικής Yoga με την κυρία Ιωάννα, αυτήν τη φορά όχι στην αίθουσα ρυθμικής, αλλά στην τάξη τους!

Ξεκινήσαμε με μερικές αναπνοές, χάρη στη βοήθεια των βουνών που σχεδίαζε η κυρία Ιωάννα στον πίνακα. Όταν το βουνό ψήλωνε, έπρεπε να εισπνεύσουμε, ενώ, όταν το βουνό χαμήλωνε, έπρεπε να εκπνεύσουμε. Στη συνέχεια, αρχίσαμε να χορέυουμε καθιστοί στον ήχο της μουσικής που ακούγαμε κι όταν η μουσική σταματούσε, έπρεπε να μείνουμε ακίνητοι, μιμούμενοι κάποιο ζώο.

Έπειτα, χορέψαμε, ακολουθώντας τις κινήσεις της δασκάλας. Ακολούθησε η μίμηση των κινήσεων της ξύλiνης κούκλας, με το όνομα Oscar, η οποία μας υποδείκνυε τις στάσεις τις οποίες έπρεπε να πάρουμε στην καρέκλα μας. Το ίδιο έγινε και μετά, μιμούμενοι όμως αυτήν τη φορά, τις στάσεις που μας έδειχνε η κυρία Ιωάννα. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι στάσεις σε δυάδες. Τέλος, απολαύσαμε ένα χαλαρωτικό μασάζ από το ζευγαράκι μας και ολοκληρώσαμε με χαλάρωση και αναπνοές.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!