ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Δύο… παράξενες και μαγικές βιβλιοπαρουσιάσεις από τον εκδοτικό οίκο Καλέντη!
05. 12. 2016

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος της “Φιλαναγνωσίας”, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή», κ. Φωτεινή Τράκα και κ. Σίσσυ Μπάμπα και τις εκδόσεις Καλέντη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο γνωστούς συγγραφείς, τον κύριο Νικόλα Ανδρικόπουλο και την κυρία Μαριβίτα Γραμματικάκη. Οι δύο συγγραφείς επισκέφτηκαν το σχολείο, για να παρουσιάσουν τα βιβλία τους στους μικρούς μαθητές.

Ο συγγραφέας και εικονογράφος Νικόλας Ανδρικόπουλος παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ1 τμήματος το βιβλίο του “Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους”, το οποίο αναφέρεται στη διαφορετικότητα και την ξεχωριστή αξία που έχει ο καθένας μας. Αποκάλυψε στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο γράφει και εικονογραφεί τα βιβλία του και σχολίασε μαζί τους τη σημασία των εικόνων στο βιβλίο του. Το περιεχόμενο του βιβλίου στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια ουσιαστική και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ετερότητα και την αποδοχή όλων των ανθρώπων.

Η συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 τμήματος το βιβλίο της “Το μαγικό βιολί”. Αφού τους μίλησε για το πώς σκέφτηκε την ιστορία, προχώρησε στη δραματοποίησή της συνοδεύοντας την ιστορία με τη μουσική, που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτήν. Το περιεχόμενο του βιβλίου στάθηκε αφορμή για να συζητήσει με τα παιδιά για τη σημασία της αγάπης, της μουσικής, της χαράς, αλλά και της λύπης και του θυμού στη ζωή των ανθρώπων.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!